29 november 2012

Basilix maakt het verschil

Basilix slaagt er als één van de weinige vastgoedcertificaten in om over het voorbije boekjaar een hogere coupon uit te betalen (€22,90, betaald morgen 30 november) dan vorig jaar (€21,50). Bruto bedraagt de toename zelfs €3.04 tot €27,0144.

25 november 2012

Kapitaalsverhoging Aedifica

Aedifica heeft duidelijk de ambitie om de grootste vastgoedbevak voor residentieel vastgoed te blijven. Vorige kapitaalsverhoging dateert van slechts twee jaar terug. Toen kon per 5 bestaande aandelen op twee nieuwe ingetekend worden aan €33.45, wat het aantal aandelen met 40% liet toenemen. Schulden ten opzichte van het eigen vermogen daalden drastisch. Maar het voorbije investeringsprogramma overstijgt opnieuw de beschikbare middelen. De condities werden op 16 november nabeurs gepubliceerd (PDF). Per 8 bestaande aandelen kan men tegen €37 intekenen op 3 nieuwe. De kapitaalsverhoging leidt dus tot een toename van het aantal aandelen met 37.5%. (In absolute cijfers gaat het uiteraard om meer aandelen dan bij vorige kapitaalsverhoging).

14 november 2012

Vastgoedcertificaat Kortijk Ring Shopping opnieuw onderuit

Gisteren maakte het vastgoedcertificaat Kortijk Ring Shopping opnieuw een ferme koersduik naar €337, een voorlopig meerjaren-minimum. Puur technisch gezien is de aanleiding duidelijk. Er was één enkel groot (588 stuks) verkooporder tegen marktkoers. Daartegenover stond aanvankelijk voldoende vraag om naar een fixing aan €352 te gaan (gelijk aan de vorige laagste jaarkoers). Een grote koper kreeg echter twijfels en trok zijn bod terug of verlaagde zijn kooplimiet. Het gevolg was dat er pas bij  €337 -net geen 9% lager- voldoende aanbod en steun was om de certificaten te kunnen verhandelen. Wat is er aan de hand?

11 november 2012

Schuchter herstel ?

Het is best mogelijk dat de vastgoedcertificaten uiteindelijk de bevaks volgen in een schuchter herstel naar het einde van 2012 toe. Maar tegelijk blijft duidelijk dat voor verschillende certificaten het leed nog niet geleden is. In onderstaande tabel de koersen van de vastgoedcertificaten op 9 november (of de laatste voorgaande notering) vergeleken met de notering een maand eerder (8 oktober of kort daarvoor) met de procentuele evolutie.