05 mei 2015

Kapitaalverhoging voor Retail Estates

Op de Bolero site meldt een blogartikel dat ook Retail Estates naar alle waarschijnlijkheid zeer binnenkort overgaat tot een kapitaalverhoging.

Retail Estates kondigde onlangs de overname aan van vier vastgoedbedrijven die samen een retailproject vertegenwoordigen met 81 panden, goed voor een totale oppervlakte van 75.000 m² in België. Aan de transactie hangt een prijskaartje van 129 miljoen euro. Als aan alle voorwaarden is voldaan en de aankoop krijgt haar definitief beslag, stijgt de schuldgraad na de operatie van 51% naar 58%.

Er wordt melding gemaakt van een persbericht van de vastgoedgroep waarin een kapitaalverhoging van €75 miljoen zou bevestigd worden. Deze zou van 7 tot 21 mei doorgaan. Er is daarvan vooralsnog geen release op de website. Er zijn verder evenmin modaliteiten van de kapitaalverhoging vrijgegeven... even geduld dus.
 

Update 6 mei: bekendmaking van de kapitaalverhoging en modaliteiten

Vandaag volgt de bevestiging van de kapitaalverhoging via een persbericht (PDF) ook gepubliceerd op de website van Retail Estates. De nieuwe aandelen worden uitgegeven aan €60,50 wat een korting zou inhouden van ruim 17% ten opzichte van de slotkoers op 4 mei, gecorrigeerd voor het bruto dividend van €3,10 dat tegelijk met het voorkeurrecht zal onthecht worden. Tegelijk is dat ook ruim 30% boven de netto-actiefwaarde berekend per einde boekjaar (31 dec 2014) volgens IFRS boekhoudnormen. Er zal in die optiek dus geen sprake zijn van verwatering, waardoor de huidige politiek van geleidelijke verhoging van het jaarlijks dividend niet in het gedrang komt.
Zes voorkeurrechten zijn nodig voor één nieuw aandeel Retail Estates. De inschrijvingsperiode loopt vanaf morgen 7 mei tot 21 mei as.  Ook De Tijd heeft het verhaal inmiddels opgepikt, waaraan een interview van CEO Jan De Nys toegevoegd wordt.

* * *
De deelverhouding 6 rechten voor 1 nieuw aandeel lijkt allemaal heel erg geïnspireerd door de Cofinimmo uitgifte die vandaag afsluit (veiling van de scrips volgt nog). Alleen lijkt de uitgiftekoers van €60,50 wat minder krenterig.

Update 26 mei

Op het einde van de inschrijvingsperiode is de koers van Retail Estates na een dipje opnieuw gaan oplopen.  Daardoor is ook de koers van het voorkeurrecht opnieuw gestegen, op 21 mei bij afsluiten bijna 35% boven de vorige slotkoers.  De scrips worden vandaag 26 mei geveild.  Vóór beurs meldt een persbericht dat 88.36% van de voorkeurrechten werd uitgeoefend.
Voor de start van de KV werd al aangegeven dat gekende aandeelhouders zich er al toe verbonden hadden om ruim 34% van de nieuwe aandelen op te nemen.  Het ziet ernaar uit dat de beleggers die hun coupons N° 22 niet hebben aangeboden, ditmaal niet met lege handen zullen achterblijven na de veiling van de scrips.

Retail Estates meldt vanmiddag dat de scrips geveild zijn tegen €1.17. De houders van de niet-uitgeoefende intekenrechten zullen gecrediteerd worden op 28 mei, ook de dag waarop de nieuwe aandelen betaald moeten zijn.  De beursnotering herneemt na de schorsing tijdens het veilen van de scrips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten