14 september 2016

Kapitaalverhoging Befimmo

Befimmo, de GVV die gespecialiseerd is in Brusselse kantoren, gaat een kapitaalverhoging met inschrijvingsrecht voor bestaande aandeelhouders doorvoeren.

Het betreft een relatief kleine uitgifte, waarbij bestaande aandeelhouders per 9 coupons nummer 31 kunnen intekenen op 1 nieuw aandeel Befimmo, coupons 33 en volgende aangehecht aan een intekenkoers van €49,75. Tegelijk met het inschrijvingsrecht wordt ook de coupon nr 32 onthecht, die het voorschotdividend is van het lopende boekjaar.

Befimmo geeft een aantal investeringsprojecten aan, waarvoor de op te halen €127 miljoen aangewend kunnen worden.

De inschrijving loopt van 15 tot 22 september.

Voor persbericht en presentatie, zie:  http://www.befimmo.be/nl/kapitaalverhoging-2016


Update 24 september 2016
De kapitaalverhoging is succesvol afgesloten. Ongeveer 89% van de intekenrechten werd uitgeoefend.

Naar het eind van de intekenperiode ging het inschrijvingsrecht (zoals vaak) beduidend lager, terwijl de koers van het Befimmo aandeel nochtans herstelde. Bij de meeste brokers kon op 22 september niet meer ingetekend worden en dus was er bijna geen tegenpartij voor eventuele (te) late verkooporders van de rechten. Ondanks een slotkoers van €0.25 voor het intekenrecht, bracht de veiling van de scrips de volgende dag toch €0.37 op.

Een dubbel succes, terwijl de kapitaalverhoging aanvankelijk maar lauw werd onthaald. Vooral de weinig concrete renovatie en/of bouwplannen maken het moeilijk om een rendement te kleven op het extra kapitaal. Zelfs wie de deskundigheid van Befimmo naar waarde schat, moet toch toegeven dat de winst met deze investeringsaanpak pas op middellange termijn gerealiseerd zal worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten