13 april 2018

Nieuwe kapitaalverhoging voor Retail Estates

Bijna drie jaar na vorige kapitaalronde (waarvan hier het artikel) gaat Retail Estates opnieuw over tot een kapitaalverhoging.
Door recente investeringen in Nederland (nu 24% van de portefeuille) was een nieuwe kapitaalverhoging nodig geworden. De opbrengst zal dan ook voornamelijk dienen om de schuldgraad te reduceren tot ongeveer 50%.

Referentie-aandeelhouders

De referentie-aandeelhouders Leasinvest Real Estate, AXA, KBC verzekeringen en de Federale verzekeringen  hebben reeds aangegeven pro rata te zullen volgen bij de kapitaalverhoging terwijl ook Belfius heeft vooropgesteld voor €7.3 M nieuwe aandelen aan te kopen.

Modaliteiten

De kapitaalverhoging bedraagt €123.4 M.  Dit bedrag wordt bereikt door het uitgeven van 20% nieuwe aandelen tegen een koers van €65. Per 5 bestaande aandelen kan dus op één nieuw aandeel ingetekend worden. Het intekenrecht (oupon 25) werd gisteren 12 april onthecht. Het opende aan €1 en sloot af aan €0.80.  Het aandeel Retail Estates sloot gisteren af aan €69.1.  De intekenperiode loopt tot maandag 23 april, om 16:00.  De veiling van de scrips is gepland op woensdag 25 april.

Zowel het totaalbedrag van de kapitaalverhoging als het nieuwe aantal aandelen t.o.v de bestaande (1/5 tegenover 1/6 in mei 2015) zijn hoger dan bij vorige kapitaalronde.  Ook de intekenkoers ligt met €65 hoger dan de €60.5 vorige keer.  Dit is consistent met de groei van de IFRS boekwaarde per aandeel.

Je vindt het volledige PDF op de website van Retail Estates.

Update 25 april

Tijdens de intekenperiode tot 23 april werd bijna 88% van de intekenrechten uitgeoefend. De resterende rechten werden geveild als scrips. Deze veiling bracht €0.80 op per scrip.  De opbrengst daarvan zou al op 30 april uitgekeerd worden. Daarmee is de kapitaalverhoging succesvol afgerond.
Je kan alles ook nog eens nalezen in dit PDF document van Retail Estates.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten