26 januari 2024

Geen goede start in 2024

Het Kerstsprookje kreeg geen vervolg in januari 2024. Nu de ECB min of meer een tijdskader aangeeft voor een eerste voorzichtige verlaging van de korte termijnrente, gaan de gereglementeerde vastgoedvennootschappen (GVV'n) opnieuw lager. Het verlies is zowat algemeen.

De rally tussen eind oktober en Kerst 2023 werd vooral gedragen door het terugvallen van de lange-termijnrente, zowel in de US als in Europa. Van het aantrekken van de lange rente is vooralsnog geen sprake, maar misschien had het koersverloop 'wat teveel geanticipeerd' op de trend. Dit lijkt wel de teneur te zijn van het huidige sentiment bij de vastgoedbeleggers.


Terugval GVV'n sedert eind 2023

Het openbaar bod op Intervest Off & Warehouses (INTO) is op 17 januari ingegaan en loopt tot de derde week van februari. INTO is dan ook de enige GVV die in 2024 niet in het rood ging. 

De verliescijfers lopen wel heel erg uiteen. De retailers houden zich nog relatief sterk, waarbij vooral Ascencio en Warehouse Estates Belgium nauwelijks een krimp geven. Ascencio gaat op 6 februari ex-coupon(€4.15). Retail Estates moet als enige meer dan 6% prijsgeven.

De logistiekers WDP en Montea zien hun herstel gefnuikt. Desondanks zijn deze de enige GVV'n die nog met een bescheiden premie noteren t.o.v de netto portefeuillewaarde.

Het zorgvastgoed gaat opnieuw onderuit, waarbij Care Property Invest meer dan 11% verzwakt is, De afgelopen week was goed voor een bijkomend verlies van 3.65%. 

De laatste update van de spreadsheet (momenteel met cijfers van 26 januari) vindt u hier.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten