28 februari 2024

TPG haalt Intervest Off & Warehouses binnen

Vandaag heeft TPG, zoals gestipuleerd in het prospectus, de resultaten van de eerste aanbiedingstermijn meegedeeld. 

De histroriek van de aanbieding kunt U nalezen in vorige blogartikel ivm dit bod. (17 okt 2023).

Niet minder dan 89.76% van de Intervest aandelen werden hierbij reeds aangeboden. Het aangeboden volume ligt dus met ruime marge boven de aanvaardingsdrempel en ook de overige voorwaarden zijn vervuld. De aandeelhouders die hun stukken hebben aageboden, worden op 13 maart uitbetaald.

TPG heropent vrijwillig het bod vandaag 28 februari. De tweede aanbiedingstermijn loopt tot 28 maart. Als daarbij 95% van de aandelen verworven worden, volgt een squeeze-out.

TPG raadt de resterende aandeelhouders ten stelligste aan om in te gaan op het bod bij deze vrijwillige heropening. De free-float is nu al klein en zal bij het eind van de tweede aanbiedingstermijn verder verschrompelen.

Wachten op de squeeze-out brengt ons waarschijnlijk voorbij de coupondatum. Daarbij wordt het bod verminderd met de brutowaarde van de coupon. Privé aandeelhouders mislopen hierdoor het bedrag van de 30% RV op het couponbedrag. Wachten loont dus niet ...

Alle details kunt U lezen in het PDF document.

Update 5 april 2024

In een PB heeft INTO gisteren gemeld dat TPG na de vrijwillige heropening van het bod die liep tot 28 maart, 95.95% van de aandelen van INTO in handen heeft gekregen. Daardoor gaat nu een uitrookbod in (squeeze out) dat loopt tot 25 april. De uitbetaling zal plaatsvinden op 16 mei, dus na het knippen van het dividend. De biedprijs wordt verlaagd met het brutobedrag van het dividend.

De notering van INTO zal na afsluiten van het uitrookbod geschrapt worden. De niet aangeboden aandelen worden overgedragen aan de deposito en consignatiekas die instaat voor de terugbetaling van de niet meer genoteerde aandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten