10 juli 2019

Certificaat Lux Airport stevent af op liquidatie

De beheerders van het vastgoedcertificaat Lux Airport, gelegen in Sennigerberg (Groot-Hertogdom Luxemburg) hebben een verkoopovereenkomst gesloten met Leasinvest Real-Estate voor de verkoop van beide gebouwen.  Leasinvest had sinds lang een meerderheid van de certificaten verworven.
De verkoopprijs van €44.20 M (kosten koper) ligt boven de laatste schattingswaarde van €29.95 M door Van Crombrugghe.& Partners. Enige tijd geleden had Ferrero, de belangrijkste huurder van één van de twee kantoorgebouwen, beslist om de huur niet te vernieuwen en het gebouw te verlaten eind 2019.

De waarde van de liquidatiecoupon wordt in september bekendgemaakt. De uitbetaling zou kort daarop volgen. De bruto opbrengst per certificaat zou in de buurt van €294 kunnen komen. Voor de privé certificaathouder is daarvan alleen het nog niet uitgekeerde kapitaal vrij van RV. De rest wordt beschouwd als een meerwaarde belastbaar tegen 30%.

Certificaathouders die de rit tot het einde uitrijden, hebben al bij al weinig reden tot klagen. Enkele jaren terug leek de situatie precair, toen huurders één voor één andere horizonten opzochten. Maar sinds Leasinvest zich in het certificaat heeft ingekocht, werd de leegstand systematisch teruggedrongen en werd ook de uitbetaling van het dividend hernomen.

3 opmerkingen:

  1. Restwaarde later op het jaar is niet echt tranparant!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Volgens wat ik ontvangen heb bedraagt per certificaat het uitgekeerde kapitaal 161,42 euro en de bruto meerwaarde 116,19 euro; er zou nu nog 2,40 euro overblijven. Is die ook onderworpen aan de belasting van 30%? De 3 cijfers samen:280,09 euro bruto, dus een eind van die geschatte 294 euro. Hadden we het niet beter verkocht toen het certificaat aan 270 of meer euro's stond?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Registratierechten en liquidatie van de werkmaatschappij kosten net geen 5% van het totaal (verkoopprijs kosten koper €44.2 M = €294.67 per cert.) Dat valt dus nog mee. Het gedeelte kapitaal is nog relatief hoog omdat in het GH Luxemburg de afschrijvingen wettelijk meer beperkt zijn. Maar als er €270 geboden wordt, mag je (als privé belegger) eigenlijk niet twijfelen om aan die koers te verkopen. Zodra iemand ook daarover bericht, gaat de koers onderuit.

    BeantwoordenVerwijderen