17 maart 2017

Kapitaalverhoging bij Aedifica

Aedifica, de gereglementeerde vastgoedvennootschap die investeert in zorginstellingen en tehuizen voor bejaarden, voert een volgende kapitaalverhoging door.
Met de nieuwe kapitaalverhoging doet Aedifica reeds voor de vierde maal beroep op de aandeelhouders om zijn expansie te financieren. De nieuwe kapitaalverhoging is een relatief beperkte operatie, waarbij er kan ingetekend worden op één nieuw aandeel voor vier bestaande aandelen tegen een koers van €61.

Alle vorige kapitaalverhogingen zijn doorgegaan tegen lagere intekenkoersen: in 2010 tegen €33.45 per nieuw aandeel, eind 2012 tegen €37 en in juni 2015 tegen €49.  Die progressief oplopende intekenkoers voor de opeenvolgende kapitaalverhogingen is geruststellend: de koers van Aedifica stijgt geleidelijk, evenals het jaarlijkse bruto dividend en de netto actiefwaarde. Op 14 maart - dit is vóór de onthechting van het intekenrecht (coupon 16) en het dividend (coupon 17) - noteerde de bevak bovendien tegen een premie van 62% tov deze netto actiefwaarde (fair value incl IAS39). De kapitaalverhoging heeft daardoor geen verwatering van de bestaande aandelen als gevolg.

Het intekenrecht voor de kapitaalverhoging noteert vanaf gisteren 16 maart tot 23 maart.  De overblijvende intekenrechten worden vervolgens geveild als scrips.  De kopers daarvan verbinden zich ertoe om in te schrijven aan dezelfde voorwaarden op de overblijvende aandelen van de kapitaalverhoging.

Met de nieuwe kapitaalverhoging zal Aedifica een bedrag van €219.305.004 ophalen. Dat bedrag is hoger dan de circa €153 mln van de vorige kapitaalverhoging. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten