22 mei 2021

Liquidatie van het vastgoedcertificaat Antares

De verkoop van de twee restrende kantoorgebouwen van vastgoedcertificaat Antares was al enige tijd rond (december 2020). De uitkering van het liquidatiedividend volgt op 26 mei.

Sinds gisteren noteert vastgoedcertificaat ex-liquidatiecoupon. Het bedrag van €41.25 omvat alleen een kapitaaldelging en dus is netto ook bruto. 

Het liquidatievehikel heeft waarschijnlijk nog minstens enkele maanden voor de boeg totdat koper "The Scorpion" geen claim meer kan indienen tov het certificaat. Een borg van €334.000 werd daarvoor op een rekening geblokkeerd tot januari 2022.

Eens te meer wordt duidelijk aangetoond dat een investering in een certificaat met kantoorgebeouwen als activa doorgaans geen lonende investering is. Het totaal van de liquidatiecoupons: €41.25 + €15.10 (in mei 2019) verbleekt t.o.v de bijna €250 initiële investering. Het mogelijke restbedrag is van de grootteorde van enkele euro. Naast de borg werd een bedrag gereserveerd voor de lopende kosten van de beursnotering en het delgen van de schulden van de werkmaatschappij. Het liquidatievehikel noteerde vrijdag aan slechts €3.73. Op veel meer hoeven de certificaathouders niet te rekenen.

Update 14 mei 2022

Volgens een persbericht van gisteren 13 mei keert NV Immo Antares op 22 mei een laatste liquidatiecoupon uit van €7.44. Vermits niet alle kapitaal terugbetaald werd, is netto gelijk aan bruto. 
De notering van het certificaat wordt na het paasweekend geschrapt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten