22 augustus 2013

BRECS index opnieuw richting top

De Petercam returnindex van de Belgische vastgoedcertificaten (BRECS) stoomt opnieuw op richting het topniveau van oktober 2011. De hausse werd toen vooral gedragen door het de zustercertificaten Woluwe Shopping en Woluwe Uitbreiding en de speculatieve koersklim van Westland Shopping en Westland 2004.

Inmiddels is de liquidatie van de Westland certificaten bijna afgewikkeld en hebben beide liquidatievehikels nog nauwelijks enige impact op de kapitalisatie-gewogen BRECS index. Het herstel van de BRECS index heeft een breder draagvlak, maar berust nog steeds hoofdzakelijk op de winkel & shopping certificaten. Dat ook Diegem-Kennedy een ferme remonte ingezet heeft, helpt uiteraard ook.
Petercam BRECS returnindex van de vastgoedcertificaten (blauw) en bijhorend rendement (rood) sinds januari 2009
Terwijl de BRECS index bijna opnieuw het niveau van oktober 2011 haalt, blijft het rendement nu boven 6%. Bijna twee jaar geleden was dat amper 5,6%. Dat wordt gedeeltelijk verklaard door het feit dat we met een returnindex te maken hebben: uitbetaalde coupons worden immers in rekening gebracht, zodat het koersniveau nu lager is dan destijds. Ondanks de gestegen RV, impliceren deze nog steeds lagere koersen dan ook een hoger couponrendement.

Meer lezen over Vastggoedcertificaten?
Een lijst van postings (inclusief de vroegere postings op Gwyde's corner) is te vinden op de indexpagina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten