23 november 2019

Kapitaalverhoging TINC

Tinc (The Infrastructure Company) gaat over tot een nieuwe kapitaalverhoging.

Alle details vind je op deze pagina van de website van TINC. Er worden ruim 9 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen €12.40 via een emissie met voorkeurrechten (coupon 11) voor de bestaande aandeelhouders. Drie rechten zijn nodig om op één nieuw aandeel in te schrijven.
De operatie loopt tot 2 december en de rechten noteren tot 29 november (koers Euronext).

Op 3 december volgt de veiling van de scrips (niet uitgeoefende rechten). De betaling van de nieuwe aandelen volgt dan op 5 december.

Vergelijking met vorige kapitaalverhogingen

Dit is intussen al de derde kapitaalverhoging voor TINC sinds de beursintroductie. De eerste ronde in december 2016 was vrij fors (1 nieuw aandeel tegen €11.25 voor 2 bestaande). Zie ook blogartikel.
Bij volgende ronde in maart 2018 was de deelverhouding 1 nieuw aandeel voor 3 bestaande (net zoals nu) maar de intekenkoers was met €11.40 nog een euro lager.

Intussen was de koers van TINC fors opgelopen, zodat de nieuwe KV ook hoger geprijsd kon worden. Na de KV zal het aantal aandelen 36,363,637 bedragen.

Afwikkeling (update 3 december)

  • Tijdens de inschrijvingsperiode werd ingeschreven op 84,6% van de Nieuwe Aandelen (7.689.359 Nieuwe Aandelen) door de uitoefening van voorkeurrechten.
  • De hoofdaandeelhouders, Belfius Insurance en Gimv, hebben al hun voorkeurrechten uitgeoefend.
  • Tijdens de private plaatsing van de scrips werd ingeschreven op 15,4% van de Nieuwe Aandelen (1.401.550 Nieuwe Aandelen) door uitoefening van scrips.
  • Netto-opbrengst van niet-uitgeoefende voorkeurrechten, bedraagt EUR 0,43 per coupon nr. 11 
  • Realisatie van de kapitaalverhoging, betaling van inschrijvingsprijs en levering van de Nieuwe Aandelen evenals de toelating tot verhandeling ervan op Euronext Brussels zijn voorzien op 5 december 2019.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten