30 januari 2020

Aandelenflauwte door Coronavirus ? Laten we niet flauw doen !

Was je de laatste paar dagen op koopjesjacht was om te profiteren van de aandelenflauwte door de angst voor het Coronavirus?  Dan was je bij de gereglementeerde vastgoedvennootschappen (gvv'n) alvast niet op het juiste adres.
Zelfs integendeel: enkele gvv'n hebben net de afgelopen paar dagen hun hoogste jaarkoers naar boven toe bijgespijkerd. Met WDP, Cofinimmo en Aedifica gaat het bovendien om de grootste beurskapitalisaties en de meest liquide onder de gvv'n. Het wekt overigens weinig verwondering dat hierbij opnieuw de kaart getrokken wordt van de belangrijke thema's: logistiek en zorgvastgoed, zoals ook in een voorgaand artikel vermeld.

In de overzichtstabel van de gvv'n wordt de laagste en hoogste koers van de voorbije 52 weken aangegeven, waaruit ook een koersrange berekend wordt. Dat laat tegelijk toe een 'relatieve sterkte' van de koers te berekenen. De drie marktleiders noteren erg dicht bij hun 52 weeks maximum en hebben dit maximum ook naar boven toe bijgesteld. (Voor WDP zijn historische koersen uiteraard gecorrigeerd zijn voor de aandelensplit.)

Buiten het segment van de gvv'n doet bvb ook VGP het niet onaardig met een nieuwe hoogste jaarkoers van €98.8 gisteren 29 januari. Een koers met drie cijfers komt warempel binnen bereik.

Overigens zijn in de tabel al verschillende EPRA netto actiefwaarden (per aandeel) bijgewerkt. Naargelang nieuwe jaarverslagen beschikbaar worden, zak ik ook de overige data actualizeren. Ook de kolom met de EPRA winst per aandeel raakt zo stilaan meer gestoffeerd.

Aantrekkende koersen zijn echter niet voor alle gvv'n weggelegd. Met name achterblijvers als Vastned Retail Belgium en Wereldhave Belgium zijn maar net boven hun bodemkoers uitgestegen en hebben de grootste moeite om het herstel door te zetten. Dat geldt ook voor QRF, dat na een herstel tot boven €18 niet kon bevestigen. De koers is intussen al ongeveer 10% afgegleden tot €16.30. Eens te meer is 'retail' de gebeten hond.

Nota: bovenstaande link verwijst naar de tabel gedateerd op 29 jan 2020. Dit is tevens de marktsituatie beschreven in dit korte artikel. De meest recente update vind je in deze geactualiseerde tabel.

Voor wie graag ook eens een andere klok hoort luiden voeg ik hier ook een overzichtje van Gert De Mesure toe (situatie van dec 2019).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten