06 februari 2020

Eurocommercial Properties: terug naar af

Er blijft geen spaander meer heel van de recente opmerkelijke remonte van de Nederlandse vastgoedgroep Eurocommerial Properties (Afk. ECP en ticker symbool ECMPA).
In België is ECP vooral gekend als overnemer van het Woluwe Shopping Center (resulterend in de liquidatie van de betrokken vastgoedcertificaten). Daardoor noteert ECP al enige tijd op Euronext Brussel. Nadat vennootschappen met commercieel vastgoed vorig jaar in zwaar weer waren terechtgekomen, werd in het najaar een duidelijk herstel ingezet. Inzoverre zelfs dat de koers van ECP flirtte met €30, wat deed denken aan betere dagen.

Eurocommerical Properties, koers over het voorbije jaar (tot vandaag 6 Feb 2020)

Zover kwam het uiteindelijk niet: het herstel piekte op €29.60 begin november. De onophoudelijke verzwakking van de koers van ECP sindsdien brengt het jaarminimum van voorbije zomer weer in het vizier.

Eurocommercial Properties is in dit opzicht geen unicum: ook Unibail Rodamco ziet de opgebouwde koerswinst opnieuw teloorgaan. De retail sector kreunt onder de concurrentie van de on-line verkoop. Vastgoedgroepen die volop de kaart van winkelvastgoed hebben getrokken, zijn daarvan de dupe.

Tegenover sectorgenoten heeft ECP bovendien ook het nadeel dat het acht winkelcentra in portefeuille heeft in het noorden van Italië en laat dat nu net de regio zijn die in Europa het meest getroffen is door de uitbraak van het Corona virus.

Nota (13 maart)
De koers van ECP is tijdens de beurscrash al afgegleden naar ongeveer €13 en een spoedig herstel lijkt niet meteen voor de hand te liggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten