19 juni 2020

Kapitaalverhoging bij vastgoedontwikkelaar Atenor

Atenor dat gespecialiseerd is in het (her)ontwikkelen van vastgoed gaat over tot een kapitaalverhoging van ruim €77.4 M via voorkeurrechten.
Per bestaand aandeel wordt 1 voorkeurrecht toegekend en 4 voorkeurrechten volstaan om 1 nieuw aandeel te verwerven tegen €55. Daarbij worden 1.407.769 nieuwe aandelen uitgegeven. De kapitaalvehoging is gisteren 18 juni ingegaan na het onthechten van de voorkeurrechten op 17 juni na beurstijd. De operatie loopt tot 25 juni, waarna niet uitgeoefende rechten geveild worden. De referentie aandeelhouders 3D SA, Luxempart SA, Alva SA, Stéphan Sonneville SA en ForAtenoR SA hebben zich ertoe verbonden om volledig deel te nemen aan de kapitaalverhoging. Samen hebben zij ruim 47% van de aandelen in handen.

De theoretische openingskoers ex-recht (TERP) bedroeg op basis van de koers van 17 juni €64.76, waardoor de nieuwe aandelen met een korting van 15.1% uitgegeven worden. De openingskoers van het voorkeurrecht bedraagt op die manier berekend €2.44. Tijdens de inschrijvingsperiode zal de koers van het voorkeurrecht (sterk) fluctueren i.f.v de koers van het Atenor aandeel. De ISIN identificatie van het recht is BE0970175783 en je kan de koers ervan volgen op Euronext.

De veiling van de scrips volgt op 26 juni. De betaling van de nieuwe aandelen gebeurt op 30 juni. De nieuwe aandelen noteren dan meteen ook op Euronext. Tenslotte volgt op 3 juli de uitbetaling van de veilingopbrengst van de scrips aan de houders van niet-uitgeoefende voorkeurrechten.

Update 26 juni

Atenor meldt voorbeurs dat op 75.07% van de nieuwe aandelen werd ingetekend via de toegekende voorkeurrechten. Als we ermee rekening houden dat de referentie-aandeelhouders (47%) gevolgd zijn in de kapitaalverhoging, betekent dit dat bij de free-float het enthousiasme minder groot was: minder dan 53% van de kleine Atenor beleggers zou deelgenomen hebben aan de kapitaalverhoging.
Op 25 juni sloot Atenor af op €60.60, wat meteen de hoogste dagkoers was. Tijdens de namiddag bewoog de koers zich bijna constant in een €59.5 - €60 tradingrange, na een zwakke opening. Het voorkeurrecht eindigde zijn beursparcours op €0.6806.
Zo zijn de kaarten gelegd bij de start van de veiling van de scrips. 

Het Atenor aandeel is de hele beursdag geschorst gebleven, een indicatie dat de veiling niet liep zoals verhoopt. Uiteindelijk zijn alle scrips toegewezen aan de gegadigden, die zich ertoe verbonden hebben om het overblijvende kwart van de kapitaalverhoging voor hun rekening te nemen. Een veilingopbrengst is er niet. De scrips zijn waardeloos. Het grote volume van de nog toe te wijzen scrips is waarschijnlijk de doodsteek geweest voor de veilingopbrengst.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten