10 juni 2021

Aedifica haalt kapitaal op met een private plaatsing

Aedifica heeft met succes 2,8 miljoen nieuwe aandelen uitgegeven voor in totaal 285 miljoen euro. Dit bleek vandaag (do 10 juni) voorbeurs uit een persbericht van de zorgvastgoedinvesteerder.

De stukken werden geplaatst bij institutionele beleggers middels een private plaatsing tegen een uitgifteprijs van € 102 per aandeel, resulterend in een bruto-opbrengst van € 285.600.000. Dat correspondeert met 8.5% van het uitstaande kapitaal, wat dus ruim binnen de grens (10%) ligt die voor een private plaatsing het toegelaten maximum is.
De uitgifteprijs vertegenwoordigt een korting van 3,87% ten opzichte van de beurskoers van het Aedifica-aandeel na de sluiting van de markten op 8 juni 2021 1 (€ 107,60 per aandeel, verminderd met de geschatte waarde van coupon nr. 28, zie hieronder), en een premie van 50,11% ten opzichte van de laatst gerapporteerde nettoactiefwaarde.
Coupononthechting: coupon nr. 28 die het dividendrecht vertegenwoordigt van 1 januari 2021 tot en met 14 juni 2021 zal morgen 11 juni worden onthecht van de bestaande aandelen, zodat de Nieuwe Aandelen vanaf hun uitgifte recht zullen hebben op een pro rata temporis dividend. Naar verwachting noteren de nieuwe aandelen vanaf 15 juni. 
De beurshandel in Aedifica werd gisteren opgeschort tijdens de namiddag. De notering is vandaag hernomen zoals voorzien.
ABN AMRO (in samenwerking met ODDO BHF SCA), BNP Paribas Fortis NV en Kempen & Co waren de Joint Global Coordinators. Belfius Kepler Cheuvreux, ING Belgium NV, KBC Securities en Société Générale traden samen met de Joint Global Coordinators op als Joint Bookrunners.

Het geld zal door Aedifica gebruikt worden voor de versterking van de balans en geplande investeringen.

Off the record: het opgehaalde bedrag is hoger dan de huidige beurskapitalisatie van niet minder dan vier Belgische GVV'n: naast de lilliputters Immo Moury en QRF zijn ook VastNed Retail Belgium en Warehouse Estates Belgium op de beurs minder waard dan €258.6 M. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten