04 juni 2013

Kapitaalverhoging (Jun 2013) bij Leasinvest Real Estate

4 juni 2013
HIER vind je de link voor de nieuwe (sept 2018) kapitaalverhoging.
Na de geslaagde kapitaalverhoging bij Aedifica eind vorig jaar, was het geruchtencircuit al goed op gang gekomen dat Leasinvest Real Estate wel de volgende in lijn zou zijn om vers kapitaal op te halen. En zo geschiede...
De voorwaarden zijn pas gisteren 3 juni via een persbericht wereldkundig gemaakt. Je kan het persbericht downloaden van de site van Leasinvest RE op bovenstaande link. In essentie komt het neer op een relatief beperkte kapitaalverhoging met intekenrechten voor de bestaande aandeelhouders van deze vastgoedbevak.
Met dertien rechten kan ingetekend worden op drie nieuwe aandelen. Vandaag na beurssluiting worden deze intekenrechten van de aandelen afgesplitst, waarna ze gedurende de intekenperiode (tot 19 juni) genoteerd worden en vervolgens worden de niet-uitgeoefende rechten als scrips verkocht.

In het kader van de kapitaalverhoging worden maximaal 926.038 nieuwe aandelen  uitgegeven voor een bedrag van 60.655.489 EUR. De uitgifteprijs bedraagt 65,5 EUR per nieuw aandeel; dit betekent een korting van 11,56% (rekening houdend met het pro rata dividend) ten opzichte van de slotkoers van 3 juni 2013.

De bestaande aandelen gaan ook vandaag ex-dividend. Dit interimdividend over iets meer dan de eerste vijf maanden van 2013 wordt samen met het einddividend volgend jaar uitgekeerd. De nieuwe aandelen zijn meteen dividendgerechtigd. De inschrijvers zullen volgend jaar dan ook het einddividend over de resterende periode ontvangen.

Bij de initiĆ«le publieke intekening op Leasinvest RE werden de aandelen geplaatst aan €56. Leasinvest RE slaagde erin om bedrijfswinst en dividend te laten toenemen. Het werd daarvoor beloond met een significante koerswinst. De nieuwe aandelen worden dan ook geplaatst aan een hogere koers. Bestaande aandeelhouders hebben weinig reden tot klagen.

... en naar verluid wordt Retail Estates de volgende in de rij voor een kapitaalverhoging

Addendum: Bij de kapitaalverhoging werden 91.5% van de intekenrechten uitgeoefend. De 341.177 resterende rechten werden op 20 juni als scrips geplaatst tegen €0.05 (een habbekrats). Zoals wel vaker ging het intekenrecht steevast lager tijdens de periode van notering. Het afbrokkelen van de koers van Leasinvest richting intekenkoers is daarvoor de belangrijkste drijfveer. Het recht noteerde echter voortdurend beneden zijn theoretische waarde: 3/13 x (Koers Leasinvest - Intekenkoers). De vraag kan gesteld worden of het afglijden van de koers van het intekenrecht niet eerder de koers van de bevak onder druk zet ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten