12 maart 2014

Ascencio: kapitaalverhoging met inschrijvingsrecht

Ascencio is nog steeds de kleinste bevak die in het retail segment investeert. Een belangrijk deel van het patrimonium zijn de supermarkten van Mestdagh (of ook Champion en Super-M). Deze keten is vooral in Walloniƫ erg verspreid, wat ook een concentratie aan activa in het zuiden van het land impliceert.

Na beurssluiting eergisteren werd de coupon nr 9 onthecht. Dit inschrijvingsrecht is beursgenoteerd tijdens de intekenperiode op de kapitaalverhoging die loopt tot 25 maart aanstaande. Per schijf van zeven intekenrechten, kunnen de bestaande aandeelhouders drie nieuwe Ascencio aandelen verwerven tegen een intekenkoers van €45. De nieuwe aandelen zijn meteen dividendgerechtigd, maar van de bestaande aandelen werd ook een coupon nr 10 onthecht die een voorschotdividend voor het boekjaar 2013/14 is. Dit voorschotdividend zou de helft bedragen van het totale uit te keren dividend. De nieuwe aandelen zullen het bij de eerste uitkering dus moeten stellen met een slotdividend. De intekenkoers ligt net beneden de "netto activa waarde" van de bevak die per aandeel €46.29 zou bedragen.

Je kan het persbericht met de voorwaarden voor inschrijving ook hier inkijken. Ascencio is gevestigd in Gosselies en vele documenten zijn dan ook eentalig frans.

In tegenstelling tot de meeste overige bevaks, noteert Ascencio op de dubbele fixingmarkt. Het sloot vandaag af op €51. Het inschrijvingsrecht noteerde vandaag 12 maart tegen €1.75.

Aanvulling 26 maart:
Meer dan 95% van de intekenrechten zouden zijn uitgeoefend. De rest werd vandaag geveild tegen €1,28 als scripts. De (institutionele) kopers daarvan verbinden zich ertoe aan dezelfde voorwaarden in te tekenen voor de resterende aandelen. De eerste dag na afsluiting van de intekenperiode, steeg de koers van Asencio met 1,45% tot €49,51 bij een levendige handel (4.294 stuks). Als kleinste bevak met een relatief beperkte free-float, had Ascencio de reputatie om weinig liquide te zijn. Wellicht komt daar door de kapitaalverhoging wel wat verandering in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten