31 december 2020

Een jaar met een rouwbandje

We zijn allemaal blij dat 2020 achter de rug is. Een jaar met een rouwbandje om alle mensen van wie we afscheid hebben moeten nemen en de talloze overlijdens van wie we de rouwende familie alleen schriftelijk ons medeleven hebben kunnen betuigen.

Mijn beste wensen dus voor 2021, een jaar waarin het alleen maar beter kan gaan.

Tegelijk was het ook voor de investeerders in beursgenoteerd vastgoed een jaar dat niet onverdeeld gelukkig was. Vele vastgoedaandelen sluiten het jaar af met een aanzienlijk verlies over 2020. Dat is het deel voor alle GVV'n die zich op het retail segment hebben toegespitst.

De GVV'n uit de zorgsector konden al bij al nog relatief goed standhouden, ondanks de hoge dodentol in vele rusthuizen.

De logistieke sector en daardoor ook de GVV'n die zich daarop toespitsen hadden als enige volop de wind in de zeilen. Zij konden volledig herstellen van de Corona dip en meestal zelfs een nieuwe historische maximumkoers neerzetten. Beleggers in Montea, WDP en VGP hebben weinig reden tot klagen.

De koersenlijst met jaarminimum en maximum, portefeuillewaarde en disconto(-) of premie(+), dividend en rendement vindt U hier. Een relatieve sterkte-indicator (RSI) geeft aan waar de koers zich bevindt in het interval tussen jaarminimum en jaarmaximum. Alleen Wereldhave Belgium noteert nog erg goedkoop met een relatieve sterkte-indicator < 10%. 

Nota: Doorgaans wordt de technische relatieve sterkte indicator RSI over een veel korter interval berekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten