14 augustus 2021

Genk Logistics richting exit

Er zijn nog een aantal opschortende voorwaarden, maar een verkoopsovereenkomst is beklonken. 

Immo Genk-Zuid NV wenst haar certificaathouders te informeren dat ze onder diverse opschortende voorwaarden een overeenkomst heeft gesloten met betrekking tot de verkoop van object 1 en object 2, resterend deel van het onroerend goed onderliggend aan het vastgoedcertificaat “Genk Logistics”.

Object 1 en 2 worden verkocht aan Romeo Property 1 BV, voor een bedrag van 32.000.000 euro vrij op naam (kosten voor de verkoper). Bij vervulling van de opschortende voorwaarden, zal de authentieke akte worden verleden vóór einde december 2021.

Sinds de opslagruimte ("object 1") van Genk Logistics opnieuw volledig verhuurd is, lag het voor de hand om een koper te vinden voor dit vastgoedcertificaat. Informatie met betrekking tot het certificaat vindt men ook terug op KBC Real Estate.

Koers schiet omhoog

De koers van Genk Logistics schoot omhoog van €110 tot €175 en verdisconteert al gedeeltijk de vooropgestelde opbrengst. Een verkoop tegen €32 mln geeft een bruto opbrengst van €273.5 voor de 117.000 certificaten. Daarvan moeten de verkoopkosten eerst afgetrokken worden en vervolgens is het leeuwendeel van het uit te keren bedrag onderworpen aan 30% roerende voorheffing. Alleen het nog niet uitgekeerde kapitaal komt netto aan de certificaathouders toe. 

Zij zullen ook nog recht hebben op de lopende huurinkomsten (integraal onderworpen aan 30% RV) maar anderzijds valt nog te bezien of de werkmaatschappij nog schulden te vereffenen heeft, die dan weer in mindering moeten gebracht worden. 

Genk Logistics betaalde in 2021 voor het eerst sinds 2018 opnieuw een coupon uit.

Wat vooraf ging

Het vastgoedcertificaat Genk Logistics werd in oktober 1998 uitgegeven tegen 10.000 BFr. Door de massale interesse kregen kandidaat investeerders slechts een klein deel van het gevraagde aantal certificaten toebedeeld. 

De opslagruimte werd bij de oprichting (1998) verhuurd aan Ewals Cargo Care. Na één verlenging van de huur, besloot Ewals Genk te verlaten om terug te plooien op zijn logistiek complex in nederlands Limburg. Een perspectief van leegstand voor Genk Logistics werd nog enigszins verguld door de verkoop van twee (oudere) gebouwen.

Huurders (Peethultra Transport en Essers) kwamen en gingen (2019-2020). Eddie Stobart Logistics huurde in maart 2020 ongeveer 47.000 m², waarna er ook een kleiner deel in hal 1 verhuurd werd aan Impermo. Maar pas bij de verhuur aan VAB Fleetservices was Genk Logistics volledig verhuurd: in die mate dat de aan Eddie Stobart Log. verhuurde oppervlakte neerwaarts bijgesteld moest worden doordat VAB Fleetservices deze oppervlakte progressief in gebruik neemt. De huur aan Eddie Stobart Log. zou evenmin verlengd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten