29 november 2022

Geen overtuigend signaal van duurzaam herstel

Midden oktober dipte de Bel Real Estate index (beursgenoteerde vastgoedbedrijven genoteerd op Euronext Brussel (met ISIN: BE0004643848) ve) tot net boven 750. Van eind augustus tot begin oktober ging de Bel Real Estate index compleet onderuit. 

Het verlies was beduidend groter dan op bredere markt. Aan de benchmark grafiek - die voor het laatst gepubliceerd werd in het artikel Benchmark van de vastgoedaandelen t.o.v. de Bel20 - voeg ik hier een volgend hoofdstuk toe:

BEL Real Estate (rood, linkeras) ten opzichte van de BEL20 (blauw, rechteras)

Sinds het dieptepunt op 13 oktober voor de BE-RE index was er een herstel, dat evenwel absoluut niet overtuigend is. Sinds meer dan een week verzwakt de vastgoedsector opnieuw, waar de BEL20 nog progressie kon maken.

Extract van de koerstabel van GVV'n


(klikken om te maximaliseren)

Aedifica en Montea noteren ongeveer aan hun EPRA-NAV (netto portefeuillewaarde). Alleen WDP en Home Invest noteren nog met een bescheiden premie. In het ruimere marktsegment lopen de disconto's op tot boven 40%.

Ook ten opzichte van de koers eind vorig jaar zijn de verliescijfers hallucinant. Montea is zo ongeveer gehalveerd. De meeste GVV'n hebben hun laagste jaarkoers naar beneden toe bijgesteld tijdens het voorbije débacle. Vaak wordt de 'relatieve sterkte' (= waar de koers zich bevindt t.o.v het jaarminimum en het jaarmaximum) geschreven met één cijfer. Alleen Befimmo (waarvoor een uitrookbod loopt) noteert sterk t.o.v de bodemwaarde net voor de eerste biedperiode.

De 'betere' retail-waarden als Retail Estates en Ascencio noteren minder zwak t.o.v het koersinterval van afgelopen jaar. Tegelijk is het disconto t.o.v de netto portefeuillewaarde ook minder dramatisch.

De volledige spreadsheet (momenteel met data van 25 november) vindt U hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten