31 december 2022

De trieste balans van 2022

 De gereglementeerde vastgoedvennootschappen (GVV'n) eindigen 2022 boven hun dieptepunt van het jaar. Wat poets- en oplapwerk is het laatste wat we dit jaar onder ogen kregen. De balans oogt niet fraai.

De spreadsheet heeft zijn laatste update van 2022 achter de rug. Nog enkele GVV'n noteren nauwelijks boven hun jaarminimum. Montea is de trieste recordhouder met een jaarverlies van bijna 50%. Deze GVV heeft nagenoeg volledig de premie t.o.v de inventariswaarde van eind 2021 kwijtgespeeld. Bij de minimumkoers was er zelfs even sprake van een disconto. De koers is sinds het jaarminimum ook nauwelijks 6% aangetrokken.

Montea, koersgrafiek en volumegrafiek over 2022.

Cofinimmo en Care Property Invest doen op de valreep net iets minder slecht. Met een koersverlies van om en bij de 40% noteren beide GVV'n rond de 10% boven hun laagste jaarkoers. De disconto's t.o.v de netto portefeuillewaarde blijven wel hoog. 

Cofinimmo, koersgrafiek en volumegrafiek over 2022.

Care Prop. Inv, koersgrafiek en volumegrafiek over 2022.

XIOR past ongeveer in hetzelfde plaatje, al is hier het herstel t.o.v het jaarminimum net iets hoger (13%).

Xior, koersgrafiek en volumegrafiek over 2022.

Nota: de spreadsheet in bovenstaande link met koersen van eind 2022 hoort bij dit artikel. Deze versie is ook de laatste waar Befimmo nog vermeld wordt. Op 4 januari 2023 wordt het aandeel na beurstijd geschrapt. Voor een actuele versie van de spreadsheet kunt u hier terecht.

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar, meer analyse volgt begin 2023.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten