30 november 2023

WDP haalt €300M op via een private plaatsing

Amper een week na Montea haalt ook WDP kapitaal op via een private plaatsing. In een persbericht  van gisteren 29 november werd de succesvolle plaatsing van 12.116.317 nieuwe aandelen aangekondigd.

Dit betekent een toename met ongeveer 5.8% van het aantal aandelen. Een GVV kan maximum 10% nieuwe aandelen uitgeven via een private plaatsing. De aandelen werden geplaatst tegen €24.76 of 2.13% beneden de slotkoers van dinsdag 28 november en 2.98% beneden de laatste koers [€25.52) voor de schorsing van de notering op 29 november n.a.v. de kapitaalverhoging. Dit brengt de het opgehaalde bedrag op €300M.

WDP zal de netto-opbrengsten grotendeels aanwenden ter financiering van een pakket aan nieuwe investeringen van circa 250 miljoen euro aan een gemiddeld nettohuurrendement van 9%, met name (i) investeringen in Frankrijk en Duitsland ter verdere uitbouw naar een pan-Europees logistiek vastgoedplatform, (ii) een high-yield acquisitie van een urban logistics cluster in Roemenië, en (iii) additionele eigen ontwikkelingen in de kernmarkten België en Nederland bovenop de bestaande projectpijplijn.

“In het huidige klimaat van een fors toegenomen cost of capital, zijn we overtuigd dat equity funding de meest zinvolle financieringsbron is. Dankzij deze kapitaalverhoging kunnen we rekenen op een verdere versteviging van onze financiële positie, als basis voor toekomstige groei en structurele progressie in de winst per aandeel Wij zijn onze aandeelhouders en nieuwe investeerders dankbaar . Het succes van de transactie met een vraag die bijna vijf keer zo hoog was, bevestigt hun vertrouwen in WDP en zijn toekomstperspectieven. Mickael Van den Hauwe, CFO WDP “

In de ochtendhandel vandaag 30 november daalde WDP even tot €25.16 maar intussen is de koers opnieuw aangetrokken tot €25.70 dus boven de referentiekoers die net voor de uitgifte gehaald werd. Sinds de marktbodem eind oktober, zijn de GVV'n behoorlijk hersteld. In dit perspectief is het plausibel dat de nieuwe aandelen vlot geplaatst worden en dat er geen koersopdoffer volgt, zoals we dit eerder dit jaar al meegemaakt hebben. De familie De Pauw heeft ook zelf aan de private plaatsing deelgenomen voor een beoogd bedrag van €30M. Door het succes van de plaatsing kon evenwel slechts een deel van het gevraagde aantal aandelen toegekend worden.

De nieuwe aandelen worden geleverd en toegelaten tot de handel vanaf 4 december.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten