31 december 2018

EPRA compendium over 2018

De EPRA of 'European Public Real Estate Association' is een vereniging van beursgenoteerde vastgoedbedrijven die continu onderzoek doen naar het reilen en zeilen in de vastgoedwereld. De Amerikaanse zusterorganisatie heet NAREIT. Ook van de Noord-Amerikaanse vastgoedbedrijven wordt door EPRA een aantal statistische gegevens bijgehouden als benchmark.
EPRA gaf voorheen aan niet-leden (het brede publiek) inzage in heel wat cijfermateriaal mbt de berekende indexen. Nu is daarvan enkel nog een elementair overzicht toegankelijk. Wat wel vrij beschikbaar blijft zijn een heel aantal academische publicaties. EPRA biedt aan economisten die zich professioneel toespitsen op het onderzoek in de vastgoedsector naast de toegang tot zijn gedetailleerde database ook de mogelijkheid om via het EPRA platform alle publicaties toegankelijk te maken voor het brede publiek. Met Engels als voertaal of belangrijkste vreemde taal aan beide zijden van de Atlantische oceaan, ligt het voor de hand dat alle publicaties engelstalig zijn.

Hierbij de link naar het EPRA compendium over 2018: een overzicht met alle abstracts (korte inhoud) van de verschillende publicaties van het voorbije jaar. Dit PDF document bevat bovendien de nodige links om de volledige tekst van de verschillende publicaties te lezen of te downloaden.

Onderwerpen als "The interest rate sensitivity of public real estate" zullen zeker door een breder publiek gesmaakt worden.

Mijn beste wensen voor 2019.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten